Cégünkről Távhőszolgáltatás Díjszabások Üzemeltetési
információk
Kapcsolat

TÁVHŐ HÁLÓZAT A TISZTÁBB LEVEGŐÉRT

Befejeződött a Távfűtési vezetékek építése és távvezeték-hálózat bővítése a belváros tisztább levegőjéért elnevezésű projekt Nyíregyházán. A több mint 5 hónapos folyamat alatt több belvárosi intézmény csatlakozott a Nyírtávhő rendszerére, kiváltva ezzel a már elavult fűtési technikákat.

Funkcióját vesztve áll a hatalmas kémény a Vasvári Pál Gimnázium kazánházában. Szeptember 1-jétől ugyanis nem szolgáltat sem meleg vizet, sem fűtést a középiskolában. Az oktatási intézmény is csatlakozott a Nyírtávhő Kft. azon beruházásához, amelynek célja volt, hogy a Bessenyei és a Benczúr téren található intézmények elavult fűtési technikájuk helyett rácsatlakozzanak a távfűtés rendszerére, kímélve ezzel a belváros levegőjét.

ALAPOS ELŐKÉSZÍTÉS, GONDOS KIVITELEZÉS

A munkálatok alapos előkészítést követően május 15-én kezdődtek. A terep előkészítése után 1 kilométer nyomvonalon 25 centiméter átmérőjű távhővezetéket és 2 kilométernyi vezetéket fektettek a szakemberek másfél méter mélyre a talajba. Másfél ezer köbméter földet hordtak el a munkások és pótolták azt sárga homokkal, majd nyár közepére a füvesítés is megtörtént. Ezzel megvalósult az, hogy a Bessenyei és a Benczúr téren található közintézmények: a Kállay Kúria, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Vasvári Pál Gimnázium, a Jósa András Múzeum és a Levéltár is rácsatlakozott a távfűtés rendszerére.

A beruházók figyelembe vették, a környező iskolákban mikor, milyen események vannak, hogy a munkálatok során keletkezett zajjal ne zavarják a tanulókat. A beruházást 130 millió forintból a Nyírtávhő Kft. saját forrásaiból, a Magyar Energiahivatal engedélyezett projektje alapján finanszírozta.

KORSZERŰ FŰTÉS-TISZTÁBB KÖRNYEZET

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezetője elmondta, az idén 50 éves Nyírtávhő Kft. és a távhőszolgáltatás életében ez az esemény azért fontos, mert növeli a távhő kihasználtságát. Hozzátette, emellett a belváros levegőtisztsáságát is növeli, hisze a csatlakozott intézmények a jövőben nem bocsájtanak ki káros anyagokat.

Ezzel korszerű és környezetkímélő fűtési technika valósul meg a belváros intézményeiben.

A REKONSTRUKCIÓ FOLYTATÓDHAT

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a projektzárón elmondta, modern, új 50 éves garanciájú csöveket fektettek le a Nyírtávhő szakemberei és a kazánház is megújult. Elmagyarázta, ez azért is fontos, mert Nyíregyháza pályázatot nyújtott be a Benczúr és a Bessenyei tér és a két park rekonstrukciójára, aminek feltétele volt a távvezeték kicserélése. Ezen kívül a város folytatni kívánja az energiafejlesztési programot is.

A tervek szerint a jövőben 5 iskola energetikai fejlesztése valósulhat meg pályázati forrásokból. A Nyírtávhő Kft. a jövőben további lehetőséget kíván teremteni arra, hogy fogyasztók rácsatlakozzanak a távfűtés rendszerére. Az Érkert és a Szarvas utca fogyasztóinak lesz módjuk arra, hogy környezetkímélőbb megoldással fűtsék otthonaikat.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu

Galéria

Ügyfélszolgálati
irodánk
Ügyfélfogadási idők
hétfő, kedd: 8-15 óra
szerda: 8-20 óra
pénztári nyitva tartás:
8-19:30 óra
csütörtök: 10-15 óra
péntek: 8-13 óra
Irodánk címe
Univerzum Üzletház
4400 Nyíregyháza,
Vay Ádám krt. 4-6. I./106.
Térkép nézet
nyiregyhaza.hu logo nyirhalo.hu logo