Cégünkről Távhőszolgáltatás Díjszabások Üzemeltetési
információk
Kapcsolat

REGIONÁLIS TÁVHŐKONFERENCIA

Az 50 éves nyíregyházi távhőszolgáltatás jubileumán a Váci Mihály Kulturális Központban rendezték meg a 12. Regionális Távhőkonferenciát. Mint elhangzott, a szabolcsi megyeszékhely országosan is élen jár a biztonságos távhő és meleg víz szolgáltatásban, és ez a fűtési rendszer a legoptimálisabb a környezetvédelem szempontjából is.

50 évvel ezelőtt, 1966 őszén az első lakótelepek felépítése után 521 nyíregyházi lakásban kapcsolták be a távfűtést, ezzel indult útjára a távhőszolgáltatás a megyeszékhelyen. Fél évszázad elteltével ma már a lakosság 40 százaléka használja a fogyasztók szempontjából a legkényelmesebb fűtési rendszert. Jászai Menyhért alpolgármester hangsúlyozta, egy stratégiai ellátásról van szó 16 ezer lakásban és közel ezer intézményben. Környezetvédelmi szempontból ez nagyon fontos, de az önkormányzat ösztönzi a távhőhálózat korszerűsítését, valamint az intézményi épületek energiahatékonysági mutatóinak javítását is.

BIZTONSÁG ÉS INNOVÁCIÓ

A szabolcsi megyeszékhely országosan is élen jár a biztonságos távhő és meleg víz szolgáltatásban, mindemellett folyamatosan dolgoznak az innovatív műszaki megoldások bevezetésén is.

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy elsőként tették lehetővé a fogyasztás szabályozását, a használati meleg víz mérését, ami már távleolvasással működik, a terv pedig az internet alapú okos mérés bevezetése. A távfelügyeleti rendszer pedig a hőközpontok biztonságát szolgálja.

 A JÖVŐ ZÖLD ENERGIÁJA

 A konferencián szó esett arról is, hogy a távhőszolgáltatásnak komoly jövője van mind Magyarországon, mind pedig egész Európában. Orbán Tibor, a MATÁSZSZ elnöke úgy látja, a távhő a jövő új zöld energiája, amelyben jelentős megújuló potenciál van, hiszen bármilyen energiával működik. Emellett az uniós forrásokat is hatékonyan képes felvenni, ehhez már csak a pályázati kiírásokat várják.

A konferencián előadás hangzott el többek között a 2020-ig tartó uniós ciklus távhőfejlesztési programozásáról, az energiaszolgáltatók jövőbeni feladatairól, valamint a távhőszolgáltatókat érintő ellenőrzések tapasztalatairól.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu

Ügyfélszolgálati
irodánk
Ügyfélfogadási idők
hétfő, kedd: 8-15 óra
szerda: 8-20 óra
pénztári nyitva tartás:
8-19:30 óra
csütörtök: 10-15 óra
péntek: 8-13 óra
Irodánk címe
Univerzum Üzletház
4400 Nyíregyháza,
Vay Ádám krt. 4-6. I./106.
Térkép nézet
nyiregyhaza.hu logo nyirhalo.hu logo