Cégünkről Távhőszolgáltatás Díjszabások Üzemeltetési
információk
Kapcsolat

VÉGET ÉR A FŰTÉSI SZEZON – KEVESEBB VOLT A HŐFELHASZNÁLÁS

Hivatalosan május közepéig tart a fűtési szezon, de a szokatlanul meleg tavasznak köszönhetően már a 16 ezer nyíregyházi távfűtéses lakás mindegyikében kérték a szolgáltatás leállítását. A 2017-2018-as fűtési szezon időjárása összességében enyhébb volt a tavalyinál, így kevesebb volt a hőfelhasználás is. (Megjelent a Nyíregyházi Napló május 11-ei számában.)

Az idén tavasszal a kemény hideg miatt igencsak fel kellett tekerni a fűtést a lakásokban, de a mostani nyarat idéző meleg napokban ez már csak emlék. A hivatalos fűtési időszak szeptember 15-től május 15-ig tart, de a jó idő beköszöntével már április 8-ától folyamatosan érkeztek a fűtéslemondások, már sehol sem kérik a szolgáltatást. A téli hónapok hőfelhasználása az előző évinél kevesebb volt, az idén február volt a leghidegebb 0,5 Celsius-fokos átlaghőmérséklettel.

A szokásos tél után viszont egy igen fagyos kora tavaszi időszak következett.

A Nyírtávhő Kft. folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a távhőhálózat a vártnak megfelelően üzemelt, a kisebb hibaelhárítási munkálatok nem okoztak üzemszünetet.

Kezdődik az elszámolás

A 2017-2018-as fűtési szezon elszámolása hamarosan megkezdődik, jó hír, hogy a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentést már az áprilisi számlákban jóváírták.

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezetője elmondta, május 15-én olvassák le a költségosztókat, majd az elszámolásokat megkapják a lakóközösségek, és nyolc napjuk lesz az elfogadásukra.

Amennyiben megfelelőnek tartják, júliusig bocsátják ki a számlákat, majd augusztusban várható a végelszámolás.

Nyíregyházán a távhőszolgáltatás már több mint 50 éve üzemel, emiatt a nyári hónapokban szükséges a rendszeres karbantartás és modernizálás.

Most folyik egy beruházás, mely során az Ibolya utcai magasépítésű távhővezetékeket a Szegfű utcára, a földbe költöztetik.


Egy 400 millió forintos pályázat segítségével 24 új hőközpontot építenek a következő fűtési szezonig. A szokásos karbantartási munkákat pedig ütemezetten végzik majd.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu Szoboszlai Tibor

Ügyfélszolgálati
irodánk
Ügyfélfogadási idők
hétfő, kedd: 8-15 óra
szerda: 8-20 óra
pénztári nyitva tartás:
8-19:30 óra
csütörtök: 10-15 óra
péntek: 8-13 óra
Irodánk címe
Univerzum Üzletház
4400 Nyíregyháza,
Vay Ádám krt. 4-6. I./106.
Térkép nézet
simplepay logo nyiregyhaza.hu logo nyirhalo.hu logo