Befűtötték a Kossuth teret -
2019. 04. 12.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Távhő Napot Nyíregyházán

A nyíregyházi belvárosi nyílt nap mellett hőközpont látogatást is kínáltak a fiataloknak, ahol a környezetvédelmi szempontok kerültek előtérbe. A cég törekvése szerint belátható időn belül kéménymentes lehet Nyíregyháza belvárosa.

Négymillió köbmétert fűt Nyíregyházán a Nyírtávhő. Körülbelül ezer közületi fogyasztót, és 16 ezer lakossági fogyasztót látnak el fűtési energiával és meleg vízzel. A nap célja nyilván a szolgáltatás népszerűsítése volt.

Ez a nap arról szól, hogy közelebb kerüljünk a fogyasztóinkhoz. Megismerjék a távhő kulisszatitkait. Itt vannak azok a kollégák, akikkel a fogyasztók csak írásban kommunikálhatnak, hasznos tanácsokat kaphatnak energiahatékonyságról, energiamegtakarítási lehetőségről, illetve kérdéseket tehetnek fel ügyfélszolgálattal, hibaelhárítással kapcsolatban. Túl azon, hogy ez a rendezvény folyik, van még egy helyszín, ahol szemléletformálást is csinálunk. Ez az egyik hőközpontunk, ahol mér elkezdődtek rendkívüli környezetismereti órák.

  • nyilatkozta a Nyírtávhő ügyvezető igazgatója.

 

Fontos a szemléletformálás

Sor került itt a cég és a szolgáltatás bemutatására, környezetvédelmi célok megfogalmazására, hiszen fontos a következő generáció szemléletének formálása.

A Kossuth téren társvállalatok is megjelentek, akik részt vesznek a távhőszolgáltatásban. Az egyik legfontosabb partner a Veolia Magyarország Kft., aki az erőművet működteti. Tőle vásárolja a Nyírtávhő a hőenergiát. Itt volt a központi Okos Mérés Zrt., hiszen városunkban a legelterjedtebb az energia mérése, de megjelent a Techem Kft. is, amely Nyíregyházán 16 ezer háztartásban végzi a költségosztást.

A 80-as évek végén fejeződött be Nyíregyházán az iparosított lakótelepek fejlesztése. Nyilván az erőmű nagyobb kapacitással készült hozzá, tehát dupla kapacitás lenne forrás oldalon, illetve távvezeték szinten, amit be tudnánk kapcsolni. Elsősorban intézmények jöhetnek szóba, amelyek jelenleg gázenergiával vannak ellátva. Ez az egyik stratégiai célunk a jövőben, hogy ezeket átkössük távfűtésre.

- szólt a fejlesztési lehetőségekről Joó László.

Jelentős az energiatakarékosság és a megújuló energia hasznosítása

Nyíregyháza alpolgármestere stratégiai ágazatnak, innovatív vállalkozásnak nevezte a szolgáltatást. Büszke arra, hogy a nyíregyházi távhőszolgáltatás nyolc projekt keretében egy milliárd forintot fordított a fejlesztésekre. Az intézményi felújítások kapcsán mindig kiemelt jelentőségű az energiatakarékosság, a szigetelés, illetve a megújuló energia hasznosítása.

Jászai Menyhért alpolgármester kiemelte:

Nagyon fontos energiatakarékosság szempontjából, hiszen folyamatosan végezzük a távhővezetékek rekonstrukcióit. Az okos méréssel lehet szabályozni a lakásnak, az intézménynek a fogyasztását, és a korszerűsítések mind azt célozzák, hogy olcsóbb és hatékonyabb legyen a távfűtés, ezáltal versenyképesebb. Így az energia takarékosság versenyképességgel is párosul, tehát olcsóbb kell legyen a fogyasztónak. Mindehhez társul egyfajta kényelem. Nem csak abban merül ez ki, hogy feltekerem – vagy letekerem, a hőfokszabályozót, hanem az okos méréssel mindenki nyomon tudja követni a saját fogyasztását.

Fontos a város, a belváros életében, és a távfűtött lakótelepeken, hogy nincs környezetszennyezés, ezért egy kéménymentes, tiszta levegőjű belvárosra törekszik a Nyírtávhő.

Matyasovszki Edit 

Forrás: www.nyiregyhaza.hu 



Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza