Cégünkről Távhőszolgáltatás Díjszabások Üzemeltetési
információk
Kapcsolat

Számlázás

TÁVHŐDÍJAK

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat, hogy a miniszteri ár-megállapítási hatáskörbe tartozó távhőszolgáltatási díjak 2014. október 1-től ismét csökkentek.

A lakossági távhőszolgáltatás legmagasabb díjai a NYÍRTÁVHŐ Kft. szolgáltatási területén 2014. október 1-től:

Alapdíj (Ft/lm3/év):

Nettó ár

Bruttó ár

csak fűtés

274,23 Ft

287,94 Ft

csak melegvíz

 30,62 Ft

 32,15 Ft

fűtés és melegvíz

    304,85 Ft

320,09 Ft

Mért hőenergia hődíja:

Ft/GJ

2.729,34 Ft

2.865,81 Ft

Melegvíz hődíja:

Ft/m3

 827,06 Ft

  868,41 Ft

Az újabb rezsicsökkentés hatására a távhőszolgáltatási díjak, az alapdíj, a fűtés és a víz melegítésének díja csökkent, most azonban nem csökkent a továbbszámlázott hidegvíz díja és a csatornadíj.

Az újabb csökkentés egy átlagos méretű nyíregyházi lakás távhőszolgáltatási díjai esetében (52 m2) a tényleges hőenergia és melegvíz felhasználástól függően újabb 5-7 ezer forint közötti megtakarítást eredményezhet éves szinten, mely a korábbi csökkentésekkel együtt 35-40 eFt-ot tehet ki egy teljes év viszonylatában.

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat arról is, hogy 2014. október hónaptól az elmúlt évi tényleges fűtési hőfelhasználásaikhoz igazodóan aktualizálásra kerülnek a fűtési hőenergia mennyiségek, így a havi részszámlákon szereplő fűtési hőmennyiség díja nem csak a rezsicsökkentés hatására, hanem a hőfelhasználás aktualizálása miatt is módosul.   

Az új adatokat tartalmazó számlákat az utólagos számlázás miatt november hónapban fogják kézhez kapni.ÚJ SZÁMLÁZÁSI LEHETŐSÉG A NYÍRTÁVHŐNÉL

2013. január hónaptól, a fogyasztók által új díjfizetési mód választható a Nyírtávhő Kft-nél, az éves szinten kiegyenlített mértékű fűtési hődíj részszámlázás.


Fogyasztóink, illetve díjfizetőink nyilatkozhatnak személyesen, az Ügyfélszolgálati Irodánkban, írásban postai úton, vagy elektronikusan e-mailen (nyirtavho@nyirtavho.hu) ha ezt a díjfizetési módot választják.
A nyilatkozathoz változás bejelentő nyomtatvány kitöltése szükséges, amely letölthető honlapunkról: Változásbejelentő fűtési és melegvíz hődíj havi részszámlázásához.
Ebben az esetben a korábban - októbertől áprilisig, csak fűtési időszakban - alkalmazott fűtési hődíj részszámlázás helyett az év minden hónapjában, 12 egyenlő részletben történik a fűtési hődíj részszámlázás. A részszámlázás alapjául szolgáló hőmennyiség az adott fogyasztó korábbi tényleges hőfelhasználása és a több évi meteorológiai átlaghőmérséklet figyelembe vételével számított mennyiség marad. 
Természetesen az éves szinten kiegyenlített mértékű fűtési hődíj részszámlázás esetén fogyasztóinknak továbbra is lehetőségük lesz – a várható hőfelhasználásaik függvényében – a saját részszámlázásuk mértékét módosítani.

A kiegyenlített mértékű számlázási mód évente csak egy alkalommal módosítható!


Az egyenletes díjfizetés előnyei

A részszámlákon és az elszámoló számlán alapuló éves szinten egyenletes díjfizetés legfőbb előnye, hogy tervezhető, a havi számla könnyebben kifizethető, hiszen a 12 egyenlő értékű számla fixen beállítható a család költségvetésébe, a téli időjárás havonkénti szélsőséges változása nem borítja fel a háztartás költségvetését.

Túl azon, hogy nem kell a téli hónapokban sem kiugróan magas díjakkal számolni, a jellemzően tavaszi elszámolások továbbra is lehetővé teszik, hogy az esetlegesen magasabb elszámoló számla az év végi ünnepek idején ne okozzon gondot.

Ügyfélfogadási időpontok
Hétfő, kedd 08:00-15:00
Szerda 08:00-20:00
Pénztári nyitvatartás 08:00-19:30
Csütörtök 10:00-15:00
Péntek 08:00-13:00


A számlán megjelenő költség nemek:

alapdíj: a hőfelhasználástól független állandó költségeket tartalmazó díj
hődíj: a hőfelhasználástól függő energiaköltségeket tartalmazó díj, ez a felhasználási céltól függően lehet fűtési, vagy melegvíz hődíj

A számlák értelmezése

Kapcsolódó dokumentumok

Ügyfélszolgálati
irodánk
Ügyfélfogadási idők
hétfő, kedd: 8-15 óra
szerda: 8-20 óra
pénztári nyitva tartás:
8-19:30 óra
csütörtök: 10-15 óra
péntek: 8-13 óra
Irodánk címe
Univerzum Üzletház
4400 Nyíregyháza,
Vay Ádám krt. 4-6. I./106.
Térkép nézet
Időjárás
Jelenleg: 11 °C
napocska

Holnap: 7 - 18 °C
napocska
nyiregyhaza.hu logo nyirhalo.hu logo