TOP-7.1.1-16-H-067-3
2019. 09. 12.

Helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális, sport, szabadidős és egyéb programok szervezése

A NYÍRTÁVHŐ Kft. tevékenysége kulcsfontosságú Nyíregyháza város lakosságának és intézményeinek hőenergia ellátásában. A zavartalan hőellátás és az energetikai célok megvalósításában meghatározó szerepe mellett a cég a város gazdálkodó szervezetei között is rangos helyet képvisel. A megalakulásakor 3,7 millió légköbméternyi fűtött légtérfogatot a fogyasztók megtartása melletti új bekapcsolásokkal mára sikerült 4 millió fölé emelni, mely csaknem 10 %-os volumenbővülést jelent, mintegy 16 ezer db lakás és közel ezer intézmény, kisebb-nagyobb közületi fogyasztó hőellátásával.

A szolgáltatást 1992-től ellátó NYÍRTÁVHŐ Kft. innovációs fejlesztéseinek, sikeres pályázataival elért forrásoknak köszönhetően, a lakások több mint 95 százalékában egyedileg szabályozható a hőfelhasználás. Az egyedi, fogyasztói igényeknek megfelelő szabályozási lehetőség megteremtésének és a folyamatos korszerűsítések eredményeképpen napjainkra a távhőrendszer hőigénye, illetve a fogyasztók energia felhasználása 40-50 százalékkal alacsonyabb, mint a megalakulás időszakában. A jelentős energia és költségmegtakarítás mellett évi mintegy 35 ezer tonna széndioxid kibocsátástól mentesül a városi környezet, mely jelentős a globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése terén is.

A projekt célja egy olyan komplex rendezvény megvalósítása, melynek során előtérbe kerül a kultúra, rekreáció, sportolás. Napjainkban egyre többen élnek az aktív szabadidő kihasználásával, viszont sokan még mindig nem tudják, hogy melyik az a kikapcsolódási forma, melyet rendszeresen és örömmel űznének szabadidejükben. Célunk tehát, hogy egy olyan komplex rendezvényt tartsunk, ahol közvetlen és közvetett célcsoportjaink megtalálják a számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket. Ezen kívül a helyi, nyíregyházi identitástudat erősítése is fontos cél, hiszen az ilyen rendezvényeken való részvétel – főleg a komplex tematikájúak - az egyik legjobb módszer a közösségek összetartására, fejlesztésére.

A Helyi Közösségi Fejlesztési Startégiához való kapcsolódást az alábbiak szerint határoztuk meg:

Jövőkép: Sokszínű, minden generáció számára vonzó közösségi élet folyik

Átfogó célok: Nyíregyháza, a családbarát város: a programjaink megvalósítása során előnyben részesítjük a családbarát fejlesztéseket. Családbarát fejlesztések alatt olyan fejlesztéseket értünk, amelyek a család minden generációjának (nagyszülők, szülők, gyerekek) igényeit kielégítik. Mivel a távhőszolgáltatás az egész várost érinti, így egy kapcsolódó pályázatunkkal ezt az átfogó célt is teljesítjük közvetetten, hiszen a NYÍRTÁVHŐ Ügyfélszolgálatának megújításával létrehozunk egy gyermeksarkot. Nyíregyháza, a fiatalok városa: célunk, hogy a városi fiatalság a szabadidejét értékteremtő módon tudja a városban eltölteni. A város jövője szempontjából fontos, hogy a városi fiatalság Nyíregyházán érezze jól magát, a városhoz erősen kötődjön érzelmileg, tudja elképzelni életét a városban felnőttként. Célunk jelen rendezvény megtartásával az is, hogy a fiatalok érdeklődését is felkeltsük a rekreációs programokkal kapcsolatban.

Specifikus célok: A városi polgárok – kiemelten a fiatalok - városi közéletbe történő aktív bevonása: A specifikus cél elérését szolgáló beavatkozásokkal célunk a városi polgárság helyi identitástudatának erősítése, a lakosság minél nagyobb arányának partnerségi, részvételen alapuló tervezési és projekt megvalósítási folyamatokba történő bevonása. A rendezvény megvalósításával a lakosság felteheti az őket érdeklő kérdéseket, és jobban beleláthatnak a kulturális életbe, az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekbe.Közadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza