Karbantartás és helyreállítás – Nyári munkálatokat végez a Nyírtávhő
2023. 08. 14.

Három területen végez munkálatokat a fűtési idényen kívül a NYÍRTÁVHŐ.

A szakemberek a távvezetékek és a városban található háromszáz darab távfűtési akna karbantartását, felújítását valamint a Hőközpont rekonstrukcióját végzik. A munkálatok a tervezett ütemben haladnak, várhatóan augusztus 31-éig végeznek a helyszíneken.

A fűtési idényen kívül is több területen végez munkálatokat a NYÍRTÁVHŐ Nyíregyházi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Jelenleg három kiemelt feladatuk van, ami a rendszer üzembiztonságát növeli. A távvezetékek és a városban található háromszáz darab távfűtési akna karbantartását, felújítását valamint a Hőközpont rekonstrukcióját végzik a szakemberek.

– Május 15-től szeptember 15-ig igyekszünk ezeket a munkálatokat elvégezni. A távfűtési vezeték karbantartása, amit mi gerincvezeték karbantartásnak hívunk, az 46 kilométer vezetéket érint. Ezzel már nagyjából végeztük a júniusi hónapban. Természetesen most is előfordulnak meghibásodások, de most ami igazán porondon van még, az a Hőközpont, illetve az aknakarbantartás, amit a városban több helyen kell, hogy eszközöljünk, és ezt majd a városlakók is fogják látni – tájékoztatott Joó László, a NYÍRTÁVHŐ Nyíregyházi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója.

Jelenleg a Széna téren végeznek munkálatokat a szakemberek, itt 60 négyzetméteren felbontották a zöldfelületet, a Krúdy Gyula utcán pedig egy távfűtési akna felújítása zajlik. Ezt követően a Rákóczi úton folytatják a munkát, szintén aknafelújítással.

– Ez a fűtési idény szintén szeptember 15-én indul, ez azt jelenti, hogy innentől kezdve már nem végzünk olyan volumenű munkát, karbantartás, ami kockáztatja, veszélyezteti azt, hogy ne tudjunk fűteni. Ettől az időponttól kezdve, a városlakók, a fogyasztóink, az intézményeink bekérhetik a fűtést. Tavaly októberben kezdett el nagyobb volumenben indulni a fűtés. Az idén is úgy látjuk, arra számítunk, hogy nem lesz hirtelen lehűlés, augusztus végén ahogy látjuk, még igencsak kánikulák lesznek, úgyhogy állunk a fűtési idény elé. De a szolgáltatásunk most is működik, hiszen a fűtésen kívül használati meleg vizet is előállítunk, tehát ez egy 365 napos szolgáltatás. Most, a fűtési idényen kívül a karbantartást, felújítást végezzük, mert egyébként pedig fűteni kell – hangsúlyozta Joó László.

Még a fűtési idény kezdete előtt befejeződnek a NYÍRTÁVHŐ által koordinált karbantartási és felújítási munkálatok. A Széna téren és a Krúdy Gyula utcán is a tervezett ütemben haladnak a szakemberek, várhatóan augusztus 31-éig elkészülnek.

Forrás: nyiregyhaza.huKözadatkereső
TUV
TAM
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza