Cégünkről

Nyíregyháza területén 1966-ban kezdődött a távhőszolgáltatás. Mára közel tizenhat ezer lakás és ezer közületi felhasználó kapcsolódik a rendszerre. A fűtött légtérfogat közel négy millió légköbméter, a szolgáltatott melegvíz mennyisége közel fél millió köbmétert évente.

A Nyíregyházi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot tulajdonosunk, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 1992-ben alapította.

Tevékenységünk során eleget teszünk többek között a Távhő törvényben és végrehajtási utasításában előírt kötelezettségeinknek. Gazdálkodásunk eredményei tulajdonosunk elvárásait és a fogyasztók / felhasználók igényeit jelenítik meg. Feladatunk a nyíregyházi erőműben termelt hőenergia szállítása és elosztása, illetve 2005. január 1-től az önkormányzati tulajdonú intézmények földgáztüzelésű berendezéseinek üzemeltetése.”

Társaságunk legfőbb küldetése közé tartozik az energiahatékony, környezetbarát szolgáltatás biztosítása. Ezen küldetésünk érdekében határozzuk meg a főbb stratégiai céljainkat, az energia megtakarítás, a veszteség csökkentés, és a kapacitások jobb kihasználása érdekében a fogyasztói kör bővítését. Eddigi működésünk során 10 %-ot meghaladó fogyasztói kör bővülést értünk el.

A stratégiai célok megvalósításának elősegítése érdekében IMKEIR rendszert működtetünk, melyben mind a környezetvédelmi, mind az energia megtakarítást célzó célkitűzések évente meghatározásra és felülvizsgálatra kerülnek.

A cég működése során végrehajtott energetikai felújításoknak köszönhetően 40 %-kal csökkent a fogyasztók által felhasznált hőenergia mennyisége, melynek eredményeként nem csak a forrás oldalon, hanem a távhőrendszeren is szabad kapacitások állnak rendelkezésre. A szabad kapacitások kihasználását, elsősorban a meglévő belvárosi intézmények távhőre kapcsolásával továbbra is kiemelten fontos feladatként kezeljük.

 
Közadatkereső
TUV
AAA
Napelem
Ajánlott Cég
© 2018 nyirtavho.hu | adatkezelési tájékoztató
Vissza